Ontwikkelen@avans

print

Introductie Nieuwe Medewerkers

De eerst volgende introductiebijeenkomst is op 20 april 2023 bij Avans Hogeschool. We zien jullie graag in Breda. Na deze introductiebijeenkomst ken je de missie, (onderwijs)visie en strategie van Avans en heb je een beter beeld van de diverse afdelingen binnen de organisatie.

Doel

Het leren kennen van de organisatie. Je hebt inzicht in de organisatie en de activiteiten van de verschillende afdelingen. Bovendien ben je bekend met de organisatiecultuur.

Voor wie

Alle nieuwe medewerkers van Avans.

Inhoud

De introductiebijeenkomst bestaat uit verschillende programmaonderdelen. Zo geeft een lid van het College van Bestuur een presentatie over de missie, visie en strategie van Avans en is er een Avans quiz met verschillende onderdelen om zodoende achter wat feiten en weetjes te komen. 

Workshop voor docenten
Ga je als docent aan de slag, dan kun je na afloop van de introductiebijeenkomst deelnemen aan de (online) workshop 'Aan de slag bij Avans… als docent'. Deze workshop wordt je aangeboden door het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) en Ontwikkelen@avans.

In de workshop besteed je aandacht aan je rol als docent, aan het hbo-onderwijs en de studenten waar je mee te maken krijgt. Met als doel een goede start in de eerste weken van je docentschap. Het accent ligt op algemene didactische principes. We gaan er van uit dat de academie of opleiding waar jij gaat werken je meer specifieke informatie geeft over de academie en opleiding.

Deze workshop is bedoeld voor nieuwe docenten, maar natuurlijk ben je van harte welkom als je al wat langer docent bij Avans bent.

Na de introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst is onderdeel van een bredere introductieperiode die verder bestaat uit:

  • het introductieprogramma van de afdeling
  • het mentorschap: koppels met nieuwe/ervaren werknemers; dit regelt de eigen afdeling
  • optioneel: intervisiebijeenkomsten voor nieuwe medewerkers; dit regelt de eigen afdeling

Vorm

We ontmoeten elkaar bij het Grand Café aan de Hogeschoollaan in Breda met een kop koffie of thee en volgen daarna het fysieke programma (staan de maatregelen het  t.z.t. niet toe, schakelen we om naar een online versie).  Uiteraard kun je vragen stellen. 

Data bijeenkomsten schooljaar 22/23


20 april 2023
 

Laatst bijgewerkt op 10 maart 2023.

Data

De eerstvolgende introductiedag vindt plaats op donderdag 20 april 2023 . Voor beginnende docenten die aan het middag programma willen deelnemen geldt de gehele dag vrij houden (geef het ook door aan je inzet coördinator zodat je vrij geroosterd wordt). 

Programma:

09.00-09.30 uur ontvangst in Grand Café

09.30-12.15 uur programma 

12.15 uur lunch in het Grand Café

13.30 uur tot circa 16.30 uur: workshop 'Aan de slag bij Avans... als docent', alleen voor docenten en indien aangemeld.

 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de introductiebijeenkomst van 20 april 2023, meld je dan aan. Hier geef je ook aan of je wilt deelnemen aan de workshop 'Aan de slag bij Avans...als docent'. Overleg voorafgaand aan je aanmelding wel even met je leidinggevende over je deelname.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je circa 1 week voor aanvang van de introductiebijeenkomst een uitnodiging voor de fysieke bijeenkomst met het programma.

Meld je aan voor 20 april 2023

Laatst bijgewerkt op 10 maart 2023.

Avanscollega’s die de introductiebijeenkomst eerder volgden, zeiden:

"Een mooi en inhoudelijk interessant programma wat zeer goed georganiseerd is. De moeite waard. Word je blij van als nieuwe medewerker!"

"Goede informatie en een losse sfeer. Leuk om nieuwe collega's te zien in zowel formele als informele setting."

Laatst bijgewerkt op 28 december 2018.