Ontwikkelen@avans

print

Gratis training voor leidinggevenden van 45+ medewerkers

Ben je leidinggevende en wil meer je weten over hoe je het gesprek aan gaat met 45+ medewerkers over hun ontwikkeling en loopbaan? In de workshop ‘Ontwikkeling van je 45+ medewerkers’ krijg je hier concrete handvatten voor.

Doel

Je krijgt scherper inzicht in belemmeringen en mogelijkheden voor 45+ medewerkers bij het nadenken over en werken aan hun ontwikkeling. En hoe je daar vanuit jouw rol het beste op in kunt spelen. Dit helpt je ook bij ontwikkelvraagstukken van jongere medewerkers.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken. Veranderingen op de arbeidsmarkt gaan snel en van medewerkers wordt verwacht dat zij langer doorwerken. Het is van belang dat medewerkers actief aan de slag gaan met hun ontwikkeling en loopbaan. Medewerkers kunnen zelf in het kader van deze regeling een gratis ontwikkeladvies krijgen. Als leidinggevende kun je je medewerkers ook ondersteunen bij het werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid om door te kunnen werken tot de AOW leeftijd.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor directieleden, coördinatoren en andere leidinggevenden die gesprekken voeren met medewerkers in het kader van de gesprekkencyclus.

Inhoud

De workshop geeft je handvatten om in gesprek te komen met medewerkers en om hen te begeleiden bij het actief aan de slag gaan met hun ontwikkeling. Je krijgt inzicht in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zodat je medewerkers hierover kunt informeren en bewustzijn kunt bevorderen. Ook krijg je inzicht in de belemmeringen die medewerkers kunnen ervaren en hoe je hiermee kunt omgaan. En in mogelijke beelden die jezelf in de weg kunnen zitten en hoe je daar mee om kunt gaan. Op basis van je eigen casuïstiek krijg je concrete handvatten voor het voeren van gesprekken met medewerkers. Tenslotte krijg je inzicht in de mogelijkheden van het gratis ontwikkeladvies en hoe je medewerkers hierbij kunt begeleiden, informeren en faciliteren.
 
Tijdsinvestering
3 uur 

Opzet
De workshop wordt gegeven door Marnix Holleman. Bij minder dan 3 deelnemers bestaat de mogelijkheid van een 1-op 1 sessie met Marnix.

Laatst bijgewerkt op 11 september 2019.
 • Gratis training voor leidinggevenden van 45+ medewerkers

  Externe locatie
  Startdatum nog onbekend
  Voorinschrijving

  Voorinschrijving

  Meer info
Laatst bijgewerkt op 28 november 2019.