Ontwikkelen@avans

print

Coach Anja de Bruijn

 Teamcoach Avans Hogeschool

Anja de Bruijn is sinds 2009 werkzaam bij Avans voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management in 's-Hertogenbosch. Daarvoor werkte zij 10 jaar in het bedrijfsleven, bij KLM en Mars.

Na een half jaar is zij in de onderwijscommissie gestapt. Een leuk avontuur, dat haar zo goed is bevallen dat ze sinds voorjaar 2018 voorzitter is van het landelijk opleidingsoverleg Ondernemerschap & Retail Management.

In de jaren bij Avans heeft zij veel geleerd over onderwijs, op inhoudelijk, organisatorisch en didactisch vlak. Ook over het belang van samenwerking voor een mooi resultaat. Dat is precies waar haar kracht zit: vanuit de inhoud met het team bouwen aan gezamenlijke doelen, om zo een mooie opleiding te bieden aan onze studenten. Hierin komen inhoud, mate van zelfsturing en werken als team samen.

Vraagstukken/specialismen

Anja wil een bijdrage leveren op vraagstukken als gevolg van een veranderend opleidings- en of beroepsprofiel, een nieuw curriculum, gebruik van andere onderwijsvormen of de overgang naar meer zelfsturing.

Samen met het team een visie ontwikkelen en die verder uitbouwen. In 2017 maakte zij voor de opleiding CMD bij ACUE in Breda een optimalisatieplan voor het nieuwe curriculum. In samenwerking met het hele team en de onderwijscommissie. Samen zagen ze hoeveel goeds er lag en hoe zij met kleine stappen en een duidelijke taak voor de onderwijscommissie de laatste puntjes op de i konden zetten.

Je kunt contact opnemen met Anja voor een opdracht, maar ook om een keer van gedachten te wisselen over een vraagstuk.

Referenties

  • Nienke Sikkema, adjunct-directeur AOMI
  • Carolien Giessen, directeur ACUE

Contact

Neem contact op met Ontwikkelen@avans om samen aan de slag te gaan. Zie meer informatie op het tabblad 'Aanmelden' op de pagina Teamcoaching.

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2019.