Ontwikkelen@avans

print

Bram van de Vinne

Teamcoach Avans Hogeschool

Sinds 2018 is Bram aan de slag als docent bij de Academie voor HRM en Bedrijfskunde te ‘s – Hertogenbosch. Daarvoor was hij ruim 3 jaar actief bij Avans in de rol van HR Business Partner.

In zijn loopbaan heeft Bram ervaring opgedaan binnen diverse sectoren en organisaties in de rol van leidinggevende, organisatieadviseur en HR business partner. Daarin heeft hij diverse trajecten begeleid op het snijvlak van organisatie-, cultuur- en mensontwikkeling. Hij volgde een postdoctorale opleiding Management Consultancy (MScMC) aan de Erasmus Universiteit. Een bedrijfskundige studie met als specialisatie organisatie- & veranderkunde. Daarnaast heeft Bram diverse trainingen gevolgd op het gebied van organisatieontwikkeling, talentmanagement en teamdynamiek.

 

"Een continue leerproces waarin mensen elkaar stimuleren, inspireren en sterker maken, dat is voor mij de essentie van teamontwikkeling"

 

Bram is nieuwsgierig en doortastend, hij ziet ontwikkelen als een continue proces. Elke stap is leerzaam en geeft inzichten, aldus Bram. Hij omarmt de principes en uitgangspunten van “lerende organisaties”. Daarin heeft hij zelf ervaren dat voorbeeldgedrag en (situationeel) leiderschap cruciaal zijn bij elke vorm van verandering. Dat het corrigerend vermogen binnen teams een belangrijke graadmeter is voor de vak volwassenheid - en daarmee dus ook een belangrijke indicator in welke mate zelforganisatie haalbaar is. Maar bovenal dat teams alleen kunnen excelleren als het doel duidelijk is en eenieder vanuit zijn of haar kracht hier een bijdrage kan en mag leveren!

Vraagstukken/Specialismen

Bram is organisatiesensitief en kan daarin goed schakelen tussen het organisatie-, team- en individuele belang. In de rol van Teamcoach weet hij de juiste randvoorwaarden en klimaat te scheppen om daadwerkelijk stappen te zetten met elkaar. Daarin geeft hij mensen ruimte om zichzelf beelden te vormen. Door bewust aandacht te hebben voor de onderstroom is hij in staat om barrières in samenwerken weg te halen. Door het gesprek aan te gaan en eerlijke feedback op commitment en gedrag creëert hij een open, veilige omgeving. Een omgeving waarin mensen kunnen bewegen en mogen leren. Daarin zoekt hij zowel het contact in de groep als ook met elk individu die daar onderdeel van uitmaakt. Kortom: mensen ruimte, aandacht en vertrouwen geven om daarin met elkaar te kunnen leren en ontdekken. 

Referenties

AB&I: referenties Jan Reinhard en Hanneke van Beek

ACUE: referentie Emmy Blueminck

HR business partners: referenties Marjolein Somers, Pam Hermans en Stijn Blom

en andere medewerkers van Ontwikkelen@avans: referenties Aart van den Dool en Goukje Verheijen.

Contact

Neem contact op met Ontwikkelen@avans of bel Bram op 06 - 23320795 om samen aan de slag te gaan. Zie meer informatie op het tabblad 'Aanmelden' op de pagina Teamcoaching.

Laatst bijgewerkt op 30 april 2019.