Ontwikkelen@avans

print

Aan de slag met werkgeluk

6 mei 2019

Het verhogen van werkgeluk is een actueel thema binnen Avans. Bij werkgeluk draait het erom dat de medewerker een prettige balans ervaart tussen de eisen van het werk (inhoud én context) en de mogelijkheden om het werk goed uit te voeren, zowel qua beschikbare tijd, als herstelmogelijkheden, competenties en ontwikkelkansen. Gelukkig zijn op je werk is belangrijk. Zo leidt geluk bijvoorbeeld tot betere prestaties en meer bevlogenheid.

Ook in de cao van het hoger onderwijs wordt steeds meer aandacht besteed aan werkgeluk. In de cao-hbo 2018-2020 is bijvoorbeeld opgenomen dat er randvoorwaarden geschept dienen te worden die “…bevorderen dat werknemers van hogescholen veilig, gezond en met plezier hun werk kunnen doen om hen daarmee in staat te stellen optimaal te kunnen bijdragen aan het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek”.

Hoewel er vaak gesproken wordt over werkdruk en het verminderen daarvan, richt Avans zich liever op het positieve, namelijk het verhogen van werkgeluk. Immers, wat je aandacht geeft, groeit. Natuurlijk hoort het verminderen van werkdruk daar ook bij, maar het verhogen van werkgeluk gaat nog net dat stapje verder.

Zelf aan de slag met werkgeluk
Om haar medewerkers te helpen met het vergroten van hun werkgeluk, heeft Avans op 6 mei twee iAvans pagina’s over werkgeluk gelanceerd:
- Op deze pagina over werkgeluk vind je informatie en cijfers over werkgeluk.
- Bij Ontwikkelen@avans vind je een pagina met tools en (maatwerk)trainingen om zelf of met je team aan de slag te gaan met het vergroten van je werkgeluk. Deze pagina zal de komende periode verder worden gevuld.
Wacht dus niet langer, en ga aan de slag om de gelukkigste versie van jou en je team naar boven te halen!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2019.