Ontwikkelen@avans

print

Wil jij een nóg betere docent zijn?

29 oktober 2019

Kies dan voor een Avans DocentCoach. In een individueel traject ga je samen met een coach gericht aan de slag met jouw leervraag.
Omdat de Avans DocentCoach maatwerk biedt, maakt het niet uit of je een beginnend of juist een heel ervaren docent bent. Jouw coachingsvraag mag gaan over alle rollen en taken die bij het docentschap kunnen horen, bijvoorbeeld:

  • pedagogisch-didactische vaardigheden
  • toetsing en beoordeling
  • de docent als coach
  • persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie
  • specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, onderwijsontwikkeling
  • andere zaken die jij tegenkomt in jouw docentschap

Met deze resultaatgerichte coaching vergroot je je kwaliteit als docent.

Ervaringen van collega’s
Ontwikkelen@avans werkt samen met een aantal coaches. Lees hieronder ervaringen van collega’s die met een van deze coaches werkten:
“De samenwerking met mijn coach, Cees de Bekker, heb ik als bijzonder leerzaam ervaren. Juist zijn ervaring in het onderwijs en zijn ‘afwijkende’ achtergrond hebben mijn persoonlijkheid als docent verruimd en versterkt.”

“Maurice neemt zijn verantwoordelijkheid heel serieus. Hij is een uiterst betrouwbaar persoon en zeer prettig in de omgang.”

“Jeanette kan goed luisteren zonder oordeel, scherp vragen en doorvragen en mensen aan het denken zetten, heldere feedback geven Zij nodigt uit tot zelfreflectie, heeft een positieve focus, kan motiveren, straalt rust uit en is geïnteresseerd.”

Intakegesprek
Voor je aanmelding heb je toestemming van je leidinggevende nodig. Na je aanmelding volgt een eerste gesprek. Hierin bespreek je wat coaching voor jou kan betekenen en naar welk resultaat je wilt werken. Hierna word je gekoppeld aan een Avans DocentCoach.
Vervolgens heb je met deze coach een intakegesprek. Daarin zet je samen een traject op maat uit. Verschillende werkvormen zijn mogelijk, bijvoorbeeld lesbezoek, video-opnames, het bespreken van eigen reflecties op professioneel handelen, oefenen met vaardigheden of het voorbereiden van lesopbouw.

Meer informatie en aanmelden
Meld je aan voor een intakegesprek op ontwikkelen.avans.nl. Of stel je vraag via ontwikkelen@avans.nl of 088 - 525 79 99.

Laatst bijgewerkt op 29 oktober 2019.